ya ali
توسط در تاریخ 2012/07/29 در ساعت 16:23 (512 نمایش ها)
ماه رمضان شد مي و ميخانه بر افتادعشق و طرب باده به وقت سحر افتادافطار به مي كرد برم پیر خراباتگفتم که تو را روزه به برگ و ثمر افتادبا باده وضو گیر که در مذهب رندانبر حضرت حق این عملت بارور افتادبا عرض سلام و عرض ادب به همگی شما عزیزان و تبریک فرا رسیدن ماه پر فیض و برکت رمضان ماهی که در آن سرنوشت همگی خلایق به ید والای حضرت دوست رقم خواهد خورد امیدوارم همه ما از این ماه عزیز استفاده لازم را ببریم و بتوانیم توشه ای برای آخرت خویش ذخیره کنیم حقیر قصد دارم روایات و احادیثی مستند را در این وبلاگ بنویسم که مجبورم در چند مرحله آنها را ارسال کنم به دلیل اینکه از طریق ارسال نظر سخن به میان خوآهم آورد قبل از همه از اینکه فونتهای عربی را بدون گذاشتن اعراب مینویسم از همه شما خوبان عذر خواهی میکنم چون وقت کم دارم و در حقیقت طریقه اعراب گذاری را به نحو احسنت نمی دانم در نهایت این مقدمه به استحظار شما خوبان میرسانم که از خداوند عز وجل استمداد میطلبم تا در این کار سربلند باشم و حرف یا سخنی به میان نیاورم که باعث به اشتباه انداختن اذهان شما گردم گاهآ دیده ام بعضی از افراد از اینکه پست الکترونیکیشان را کسی بداند واهمه دارند که حقیر دلیلش را نمیدانم اما بنده ترسی ندارم و امتناع نمیکنم اگر در کلامم خطایی مشاهده نمودید حتما از شما تقاضا دارم در صورت امکان با من مکاتبه کنید که خوشحال خواهم شد برقرار و سلامت باشید فضیلت؛اعمال؛احکامعظمت ماه رمضان به این است که قرآن در این ماه نازل شده است و یکی از صدها حکمی که در قرآن بیان شده؛ روزه است. در حقیقت؛ عظمت را به اصل نسبت می دهند که همان نزول قرآن باشد. روایت در باب فضیلت این ماه بسیار است که به تعدادی از آنها اشاره میکنم:1. رمضان؛ اسمی از اسمای خداوند سبحان است؛عن ابي جعفر عليه السلام قال: لاتقولوا هذا رمضان؛ ولاذهب رمضان؛و لا جاء رمضان؛ فان رمضان اسم من اسماءالله عز وجل؛1 امام باقر علیه السلام فرمود:نگویید این ماه رمضان است؛ رمضان رفت؛ رمضان آمد؛ چرا که رمضان نامی از نام های خداوند متعال است.رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت است؛عن ابی جعفر علیه السلام: قال رسول الله صل الله علیه و آله لما حضر شهر رمضان؛ و ذالک فی ثلاث بقین من شعبان قال لبلال: ناد فی الناس فجمع الناس؛ ثم صعد المنبر؛ فحمدالله و أثنی علیه ثم قال؛ ایها الناس؛ ان هذا الشهر قد خصکم الله به؛ و حضرکم؛ و هو سید الشهور؛ لیلة فیه خیر من الف شهر؛ تغلق فیه أبواب النار؛ و تفتح فیه أبواب الجنان؛ فمن أدرکه و لم یغفر له فأبعده الله؛ و من أدرک والدیه ولم یغفر له فابعده الله؛ و من ذکرت عنده فلم یصل علی فلم یففر الله فأبعده الله؛2زمانی که ماه رمضان نزدیک شده بود و هنوز سه روز از ماه شعبان مانده بود؛ پیامبر اسلام صل الله علیه و آله به بلال فرمود:مردم را خبر کن. بعد از جمع شدن مردم؛ پیامبر صل الله علیه و آله بالی منبر رفتند و حمد و ثنای الهی را به جا آورد؛ سپس فرمود: مردم؛ این ماه از ماه های شریفی است که خداوند به خود نسبت داده و ماهی است که در پیش روی شماست و سرور ماه های دیگر است. یک شب از این ماه بهتر از هزار ماه است. در این ماه درهای جهنم بسته و درهای بهشت باز میشود. و هر کس این ماه را درک کند ولی آمرزیده نشود از رحمت خدا دور است؛ و هر کس پدر و مادرش را درک کند و بخشیده نشود؛ از رحمت خدا دور باشد و اگر نزد کسی نام من برده شود و بر من صلوات نفرستد؛ بخشیده نمیشود و از رحمت خدا دور می باشد. عن ابی عبدالله علیه السلام قال: من لم یغفر له فی شهر رمضان لم یغفر له الی قابل الا ان یشهد عرفه؛3امام صادق علیه السلام فرمود:هر کس در ماه مبارک رمضان مورد رحمت خداوند واقع نگردد و بخشیده نشود؛ تا رمضان آینده آمرزیده نمی شود؛ مگر اینکه در سرزمین عرفه حاضر شود.بر همین اساس؛ رسول خدا صل الله علیه و آله فرمود: انما سمی الرمضان لانه یرمض الذنوب؛4ماه رمضان را رمضان نامیدند؛ چون گناهان را از بین می برد.1. وسئل الشیعة؛کتاب صوم؛ابواب احکام شهر رمضان؛باب 19؛2. فروغ کافی؛ ج4 کتاب الصیام؛ ص 67؛ ح5؛ تهذیب الاحکام؛ ج4؛باب47؛ص192؛ح549.3. فروغ کافی؛ ج 4؛ کتاب الصیام؛ ص 66؛ ح 3؛ تهذیب الاحکام؛ ج 4؛ باب 47؛ ص 192؛ ح.4. 548؛ بحارالانوار؛ج93؛ص342. اعمالو اما در اعمال مشترک این ماه مبارک سفارش شده است به دعاها و اعمال1- دعای افتتاح.2- دعای سحر ماه مبارک رمضان.3- دعاهای روزهای ماه مبارک رمضان.4- {اعمال} نمازهای شبهای ماه مبارک رمضان.5- اعمال شبهای قدر.6- اعمال مشترک شبهای قدر.7- اعمال مخصوص شب نوزدهم.8- اعمال مخصوص شب بیست و یکم.9- اعمال مخصوص شبهای قدر.10- اعمال مخصوص شب بیست و سوم.که همگی در شرح کتاب مفاتیح الجنان آمده است.رمضان ماه رحمت و مغفرت است و ماه خدا است. رمضان ماه توبه است و خوش به سعادت کسانی که توبه میکنند و بازگشت به گناه ندارند خداوند متعال در آخرت حتی نزد انبیاء و اوصیاء گناه شخصی که حقیقتا توبه کرده را آشکار نمیکند لذا یکی از اسمهای خدا غفار و یکی ستار است خداوند متعال بنده توبه کننده را دوست می دارد و گناهش را می آمرزد.رمضان ماه نزول قرآن است و تلاوت قرآن در این ماه بسیار سفارش شده احادیث فراوانی هم در خصوص تلاوت قرآن وجود دارد اما مجال گفتن نیست.یکی دیگر از اعمال که ثواب فراوان دارد افطاری و صدقه دادن است هر کس در حد توان و وسعش. روزه دار همیشه در حال عبادت است در مورد روزه و ماه مبارک رمضان سخن های مستند به احادیث اعمه اطهار علیهم السلام و حتی در قرآن کریم فراوان است.در میان سخن هایم نام ستار که نام خداوند متعال است به میان آمد بر خود لازم دیدم به دوستان این نکته را یاد آوری کنم که ستار یعنی پوشاننده عیب ها لذا بر خود لازم میدانم این نکته را هم بگویم که حضرت دوست فقط در این ماه ستار نیست که در همه حال ستار است پس چه زیباست ما هم از مولا و خالق خویش یاد بگیریم در زندگی چگونه رفتار کنیم.آری ستار یکی از زیباترین نام های خداوند کریم و بصیر استپرده پوشی و عیب پوشاندن؛ حقیر خودم حقیقتا از این نام عظیم در شگفتم در شگفتم چرا ما خلایق فقط در زمان های بخصوصی یادمان می آید گناه نکنیم و عیب پوشی کنیم در حالی که اکثرا در حال انجام معصیت بسیار بزرگی به اسم غیبت و ریختن آبروی دیگران هستیم؛ سؤال دارم از خودم سؤال دارم؟محمد زمانی بسیار دور گناهی یا خطایی مرتکب شدی ولی به لطف خدا توبه کردی و دست از آن کار زشت برداشتی و مردانه دیگر آن خطا را نکردی. حالا دوست داری یک نفر که از آن عمل گذشته تو مطلع است پیدا شود و نزد دیگران کار گذشته ات را آشکار کند؟شگفتادر عجبم خداوند متعال با این همه عظمت و جلال و شکوه گناه تو را می پوشاند اما یکی مثل خودم با آبرویم بازی میکنددوستان قصد نصیحت ندارم وظیفه خود میدانم متذکر شوم که بیایید گناه نکنیمقبول ما معصوم نیستیم اما میتوانیم خود را کنترل کنیمچون خداوند حکیم به ما اختیار عطا نمودهاز همه شما التماس دعا دارم و از خداوند به راستی میطلبم تمنا دارم مسؤل این وبلاگ را در پناه خود همواره سلامت و سربلند نگهبان باشددوستتان دارم به اندازه نجواهای شبانه یتانکاستی های سخن و اشتباهاتم را ببخشائیدالتماس دعایاعلی علیه السلام