بسم الله الرّحمن الرّحیم
حضرت محمّد (ص):
لا ینال شفاعتی من اخر الصلوة بعد وقتها
کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد ، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهد رسید!
(بحارالانوار،ج،83ص20)
نمایش نسخه قابل چاپ
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حضرت محمّد (ص):
لا ینال شفاعتی من اخر الصلوة بعد وقتها
کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد ، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهد رسید!
(بحارالانوار،ج،83ص20)
« بسم الله الرحمن الرحیم »
... عن جابر عن علی بن الحسن عن ابی جعفر (ع) عن علی بن الحسین (ع) عن ابیه (ع) قال :
قال رسول الله (ص) :
« حُبّی وَ حُبُّ اَهلِ بَیتی نافِعٌ فی سَبعَةِ مَواطِنَ اَحوالُهُنَّ عَظیمَةٌ :
عِندَ الوَفاةِ ، وَ فی القَبرِ ، وَ عِندَ النُّشور ، وَ عِندَ الکِتاب ، وَ عِندَ الحِسابِ ، وَ عِندَ المیزانِ ، وَ عِند الصِّراط . »
علی بن حسن از امام باقر (ع) از پدران گرامی آن حضرت نقل کرد که رسول خدا (ص) فرمودند :
« دوستی من و دوستی اهل بیتم در هفت جای هول انگیز سود مند است :
وقت مردن ، هنگام برانگیخته شدن از قبر ، وقت ( گرفتن یا گشودن ) نامه عمل ،
زمان رسیدگی به حساب ، هنگام سنجش کردار و وقت عبور از صراط . » (1)
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حضرت محمّد (ص) :
أفضَلُ الإیمانِ أن تَعلَمَ أنَّ اللهَ مَعَک حَیثُ ما کنتَ
برترین ایمان آن است که بدانی خداوند همه جا با توست(کنزل العمال، 66)
پيامبر اكرم (صلّی الله علیه وآله):
فَوقَ کُلِّ بِرٍّ بِرٌّ حَتَّی یُقْتَلَ الرَّجُلُ في سَبیلِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ فَلَیْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ.
بالای هر نیکی، نیکی دیگری است، مگر كشته شدن در راه خداوند ـ عزّ و جلّ ـ؛ که هيچ نيكی بالاتر از آن نیست.
بحار الأنوار، ج 2، ص 156[/align]
پیامبر اکرم (صلی الله عليه وآله):
رَکعَتانِ خَفیِفَتانِ في تَفَکُّرٍ خَیرٌ مِنْ قِیامِ لَیلَةٍ.
دو رکعت نماز کوتاه ولی با تفکر، بهتر از یک شب به عبادت ایستادن است.
وسائل الشیعه، ج 4، ص 688
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
اَلعِبادَهُ سَبعونَ جُزء، اَفضَلُها جُزءً طَلَبُ الحَلالِ
عبادت هفتاد جزء است و بالاترین و بزرگترین جزء آن کسب حلال است.
(ثواب الاعمال و عقاب الاعمال)
رسول الله (صلّی الله عليه وآله):
رِضَا اللهِ في رِضَا الْْوالِدَيْنِ وَسَخَطُهُ في سَخَطِهِما.
رضایت پروردگار در رضایت پدر و مادر و غضب او در غضب آنهاست.
Meeting one’s parents’ approval leads to meeting Allah’s approval.
مستدرك الوسائل، ج 15، ص 176[/align]
رسول الله (صلى الله عليه وآله) :
لا يَقبَلُ اللهُ صلاةَ عَبد لا يَحضُرُ قَلبُهُ مَع بَدَنِهِ .
پيامبر خدا(صلى الله عليه وآله):
خداوند نماز بنده اى را كه دلش با بدنش حضور ندارد، نمى پذيرد.
(المحاسن : 1 / 406 / 921)
التماس دعا
« بسم الله الرَّحمن الرَّحیم »
قال رسول الله (ص) :
« ما اصبح فی الدنیا أحد الاّ ضَیفاً و ماله عاریة ، فالضیف منطلق و العاریة مُؤَدّاء »
« هیچ کس در دنیا نیست مگر اینکه مهمان است و مال او امانت است ؛
پس مهمان می رود و امانت برگردانده می شود . »
به نام خدا
رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله : ما تَعَبَّدُوا للَّهِِ بشَيءٍ مِثلِ الزُّهدِ في الدنيا .
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله : خداوند را با هيچ عبادتى همانند دل بركندن از دنيا نپرستيدند .
میزان الحکمة
بسم الله الرّحمن الرّحیم
رسول خدا (ص) فرمودند:
لا فقر اَشد من الجهل ، لا مال اَعود من العقل .
هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست .
(اصول کافی،ج1،ص30)
به نام خدا
قال النبي صلي الله عليه وآله: http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif
ان من موجبات المغفرة ادخال السرورعلي أ خيک .
پيامبر خدا ( ص) فرموده است : يکي از موجبات آمرزش گناهان، مسرور کردن برادران ديني است .
مجمع الزوائد و منبع الفوائد ج 8 ص 193
قالَ رسولُ الله ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) :
" اِتّقوا دَعوَة المَظلومِ فإنها تَصعَد الي السّماء كأنها شَرارة "
پیامبر اکرم ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند :
[SIZE=2]
« از نفرين مظلوم بترسيد كه چون شعله آتش بر آسمان ميرود »
(كنز العمال ، ج 3 ، ص 500)
ملاک برتری
كُلُّكُمْ مِنْ آدَمَ وَآدَمُ مِنْ تُرابٍ وَأكْرَمُكُمْ عِنْدَ اللهِ أتْقاكُمْ.
همۀ شما از نسل آدم هستید و آدم از خاک است و ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شما است.
تفسیر قمی، ج 2، ص 322
--------------------------------------------------------------------------------------------
نماز شب
رَکْعَتانِ فِي جَوْفِ اللَّیْلِ أحَبُّ إلَيَّ مِنَ الدُّنْیا وَما فِیهَا.
دو رکعت نماز در دل شب نزد من محبوبتر است از دنیا و آنچه در آن است.
علل الشرائع، ص 138
فضيلت شهید
فَوقَ کُلِّ بِرٍّ بِرٌّ حَتَّی یُقْتَلَ الرَّجُلُ في سَبیلِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ فَلَیْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ.
بالای هر نیکی، نیکی دیگری است، مگر كشته شدن در راه خداوند ـ عزّ و جلّ ـ؛ که هيچ نيكی بالاتر از آن نیست.
بحار الأنوار، ج 2، ص 156
-----------------------------------------------------------------------------
حفظ حدیث
مَنْ حَفِظَ مِنْ أمَّتی أرْبَعینَ حَدیثاً یَنْتَفِعُونَ بِها بَعَثَهُ اللهُ یَوْمَ القِیامَةِ فَقیهاً عالِماً.
هر کس از امّت من چهل حدیث را حفظ (و نگهبانی) نماید به طوریکه مردم از آنها بهره ببرند، خداوند او را در روز قیامت فقیه و دانشمند محشور میکند.
عيون أخبار الرّضا، ص 41
[SIZE=2]
قالَ رسولُ الله ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) :
" ايما امرء ولي من أمر المسلمين ولم يحطهم بما يحوط به نفسه لم يرح رائحة الجنة "
پیامبر اکرم ( صلّی الله علیه و آله و سلّم ) فرمودند :
[SIZE=2]
« هر كس كاری از مسلمانان را به دست گيرد و در كار آنها مانند كار خود دلسوزي نكند ، بوي بهشت به او نخواهد رسيد »
(كنز العمال ، ج 6 ، ص 20)
رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآله):
أفْضَلُ الهِْجرَةِ أنْ تَهْجُرَ ما کَرِهَ اللهُ.
برترین هجرت، هجرت از چیزی است که خدا آن را خوش ندارد.
کنز العمال، ح 46263
رسول خدا (صلّی الله عليه وآله):
يا فاطِمَةُ! مَنْ صَلَّى عَلَيْكِ غَفَرَ اللهُ لَهُ وألْحَقَهُ بِي حَيْثُ كُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.
ای فاطمه! هر كه بر تو درود فرستد، خداوند او را ببخشايد و در جايگاهم در بهشت به من ملحق كند.
O Fātimah, if someone utters Salawāt upon you, God will forgive him and lead him to my position in paradise.
بحار الأنوار، ج 43، ص 55[/align]
بسم الله الرحمن الرحیم
http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif پيامبر اکرم (ص) می فرمایند:
اَعظَمُ النِّساءِ بَرَكَةً اَيسَرُهُنَّ صَداق[SIZE=2]
با بركت ترين زنان، كم مهريّهترين آنان است
السنن الكبرى، ج 7، ص 235
http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
بر امت خویش ، بیش از همه چیز از شکم پرستی ، پرخوابی ، بیکارگی و ضعف در ایمان بیمناکم .
نهج الفصاحة صفحه 109[/align]
مَن تَوَكَّلَ عَلَى اللّهِ كَفاهُ مَؤنَتَهُ وَرِزقَهُ مِن حَيثُ لايَحتَسِب؛
هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مىكند و از جايى كه گمان نمىبرد به او روزى مىدهد.
كنزالعمال ج3 ، ص 103[/align]
«بسم الله الرحمن الرحیم»
http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله :
كُلُّ لَهوِ المؤمنِ باطِلٌ إلاّ في ثلاثٍ : في تأديبِهِ الفَرَسَ ، و رَميِهِ عَن قَوسِهِ ، و مُلاعَبَتِهِ امرأتَهُ ، فإنّهُنَّ حَقٌّ .
هر گونه سرگرمى براى مؤمن نادرست است، مگر در سه كار: در تربيت اسب، تيراندازى با كمانش و بازى و شوخى با همسرش؛ زيرا اين سه كار، حقّ است.
الكافي : 5/50/13[/align]
http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif رسولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله
ما مِن داعٍ يَدعو إلى هُدىً إلّا كانَ لَهُ مِثلُ أجرِ مَن اتَّبَعَهُ ، لا يَنقُصُ ذلِكَ مِن اُجورِهِم شَيئاً .
هر دعوت كنندهاى به هدايت همسان با پاداش آن كه از او پيروى كند پاداش خواهد داشت ، بىآن كه چيزى از پاداش آنان كاسته شود .
بخش 07 از کتاب منتخب میزان الحکمه
http://www.senatorha.com/forum/image...2009/01/50.gif رسول خدا (صلّی الله عليه وآله):
إنّما بُعِثْتُ لِأتَمِّمَ مَكارِمَ الأََخْلاقِ.
همانا برای تکمیل مکارم اخلاق مبعوث شدم.
ميزان الحكمه، ج 1، ص 804
عید مبعث رسول الله (ص) مبارک باد :razz:
[SIZE=2]يا مَعْشَرَ شَبابِ قُرَيشٍ اِحْفَظوا فُروجَـكُم ، اَلا مَنْ حَفِظَ فَرْجَهُ فَلَهُ الْجَنَّةُ
اى جوانان قريش! پاكدامنى پيشه كنيد . بدانيد هر كس خود را در برابر شهوت حفظ كند ، بهشت از آنِ اوست .
المعجم الأوسط ، ج 7، ص 61
أقْرَبُ النّاسِ مِنْ دَرَجَةِ النُّبُوَّةِ أهْلُ الْجِهادِ وَأهْلُ الْعِلْمِ.
نزدیکترین مردم به مقام نبوت اهل جهاد و اهل دانشاند.
کنز العمّال، ح 10647
البخيلُ حقّاً مَن ذُكِرْتُ عِندَهُ فَلَم يُصَلِّ علَيَّ .
بخيل واقعى كسى است كه نام من نزد او برده شود و بر من درود نفرستد .
بخش 06 از کتاب منتخب میزان الحکمه
إنّ الْجاهِلَ مَنْ عَصَی اللهَ وَإنْ كانَ جَميلَ الْمَنْظَرِ عَظيمَ الْخَطَرِ.
نادان كسی است كه خدا را نافرمانی كند هرچند خوشسيما و بلندپايه باشد.
بحارالأنوار، ج 1، ص 16
إن شِئتَ أن تُکرَمَ فَلِن وإن شِئتَ أن تُهانَ فَاخشُن
اگر مى خواهى گرامى ات دارند ، نرمخو باش ، و اگر مى خواهى خوارت شمارند ، درشتى کنتحف العقول، ص 55
الا انَّ شرار امتی الذین یکرمون مخافة شرّهم ،الا و من اکرمه النّاس أتقاء شرِّه فلبس منّی
آگاه باشید بدترین مردم در امت من کسانی هستند که از ترس آزارشان مورد احترامند.
آگاه باشید کسی راکه مردم از ترس شرش احترام کنند از من نیست (و با من بستگی روحانی ندارد)
سفینه شرر.صفحه695
اَلظُّلْمُ ثَلاثَةٌ: فَظُلْمٌ لايَغْفِرُهُ اللّهُ وَظُلْمٌ يَغْفِرُهُ وَظُلْمٌ لايَتْرُكُهُ، فَأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى لايَغْفِرُ اللّهُ فَالشِّرْكُ قالَ اللّهُ: «إنَّ الشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظيمٌ» وَأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى يَغْفِرُهُ اللّهُ فَظُلْمُ الْعِبادِ أَنْفُسَهُمْ فيما بَيْنَهُمْ وَبَيْنَ رَبِّهِمْ وَأَمَّا الظُّلْمَ الَّذى لا يَتْرُكُهُ اللّهُ فَظُلْمُ الْعِبادِ بَعْضُهُمْ بَعْضا
ظلم سه قسم است، ظلمى كه خدا نمىآمرزد، ظلمى كه مىآمرزد و ظلمى كه از آن نمىگذرد، اما ظلمى كه خدا نمىآمرزد شرك است خداوند مىفرمايد «حقا كه شرك ظلمى بزرگ است» و اما ظلمى كه خدا مىآمرزد، ظلم بندگان بخودشان ميان خود و پروردگارشان است اما ظلمى كه خدا از آن نمىگذرد ظلم بندگان به يكديگر است.
نهج الفصاحه ح1924
اعظم اهل عرفات جرما من انصرف و هو يظن انه لن يغفرله.
گناه كسى از همه بزرگتر است كه از عرفات برگردد و خيال كند آمرزيده نخواهد شد.
بحار الانوار/ ج 96/ 248