-
مدیر بازنشسته
هدفم صعود عربستان به جام جهاني 2014 است
به نقل از سایت رسمی فیفا، وقتی هافبک افسانهای تیم ملی هلند در جام جهانی ۹۴ آمریکا پیروزی تیمش را مقابل عربستان سعودی جشن میگرفت، هرگز تصور نمیکرد روزگاری ( ۱۷ سال بعد) سرمربی تیم ملی فوتبال این کشور باشد.
اکنون این مربی با سابقه پس از هدایت هلند، اسپارتا روتردام، بارسلونا و گالاتاسرای ترکیه مدعی ایجاد یک انقلاب در فوتبال عربستان سعودی است.
این مربی ۴۹ ساله رقبایی چون عمان، تایلند و استرالیا را پیش روی خود میبیند و بیهوده نیست که به خبرنگار فیفا میگوید: چالشهای بزرگی در انتظار فوتبال عربستان است.
وی در پاسخ به سوالات سایت فیفا این گونه اظهارنظر کرده است:
این که مربیگری عربستان را پذیرفتید عجیب بود، نظرتان درباره استانداردهای فوتبال عربستان بگویید.
وقتی عربستانیها به من پیشنهاد نجومی خود را ارائه کردند، سرگرم مذاکره با تعداد قابل توجه از تیمهای ملی و باشگاهی در سراسر جهان بودم، برای من هدف اصلی و واقعی و چالش بسیار جدی پیش رو صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل است. بعلاوه اتحادیه فوتبال عربستان با من برنامهای طولانی مدت دارد و قرار است به اهدافی بسیار بزرگ و مدیریت شده دست پیدا کنیم.
تیم ملی عربستان صعودی شروعی کند را در دور سوم بازیهای گروهی آسیا در راه جام جهانی به نمایش گذاشت، چرا اینگونه شد؟
درباره شروع آهسته ما حق دارید، بازی اول ما برابر عمان بود و به یک تساوی بدون گل رسیدیم. اما وقتی بدانید که دو بازی قبلی با این تیم با شکست عربستان همراه بوده این تساوی بدون گل چندان هم بد نیست. بازی دوم ما برابر استرالیا رقم خورد و مشخص شد که چرا این تیم در مکان بیستم رنکینگ فیفا قرار دارد و ما در رتبه ۹۸ جهان ایستادهایم. آنها بهتر از ما بازی کردند. از طرفی بازیهای داخلی لیگ ما هنوز آغاز نشده بود که با استرالیا بازی کردیم و من شناخت کاملی از فوتبال همه باشگاهها نداشتم. از طرفی پس از ماه رمضان با استرالیا بازی کردیم و بازیکنان شرایط جسمی خوبی نداشتند.
کار شما با عربستان اولین تجربه خارج از اروپا است. سطح فوتبال تیمهای آسیایی را چطور ارزیابی میکنید؟
به نظر من فوتبال در بسیاری از کشورهای آسیایی در حال پیشرفت است و زیرساختها به خوبی در حال شکلگیری است، در بخش جوانان و فوتبال پایه نیز سرمایهگذاریهای خوبی در اغلب کشورهای آسیایی صورت گرفته است.
بیایید درباره زمانی صحبت کنیم که شما مربی هلند بودید و یورو ۲۰۰۰ فرا رسیده بود.
در آن رقابتها، هلند و بلژیک میزبان بودند و مردم توقع و انتظار بالایی از تیم داشتند، اغلب بازیکنانی که در آن تاریخ در تیم ملی بازی میکردند حالا بازنشسته شدهاند، ما شانس رسیدن به مراحل پایانی را داشتیم اما به هر حال نشد که به فینال برسیم. از طرفی یکی از معیارهای موفقیت فوتبال یک کشور عملکرد آن در جام جهانی قبلی است و هلند، هلندی نبود که بتواند به قهرمانی جام ملتهای اروپا برسد.
آیا از عملکرد فوتبال هلند در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی شگفت زده نشدید؟
اتفاقا برعکس، خیلی هم شگفت زده نشدم، هلند اگر روزش باشد، هر تیمی را در جهان شکست خواهد داد. علت اصلی موفقیت تیم ملی هلند در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی رویش استعدادهای جوان از نسل جدید بود، روحیه تیمی در اوج به نظر میرسید و همه برای رسیدن به قهرمانی تلاش میکردند.
-
کلمات کلیدی این موضوع