بدانكه اين ماه و ماه شعبان و ماه رمضان در شرافت تمامند و روايت بسيار در فضيلت آنها وارد شده ،

بلكه (از حضرت رسول صلى الله عليه و آله) روايت شده كه:

ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضيلت به آن نمى‏رسد ،

و قتال با كافران در اين ماه حرام است ،

و رجب ماه خدا است

و شعبان ماه من است

و ماه رمضان ماه امت من است ،

كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه دارد مستوجب خوشنودى بزرگ خدا گردد و غضب الهى از او دور گردد و درى از درهاى جهنم بر روى او بسته گردد .

و از حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام منقول است كه:

هر كه يك روز از ماه رجب را روزه بدارد آتش جهنم يكساله راه از او دور شود و هر كه سه روز از آن را روزه دارد بهشت او را واجب گردد .

و ايضا فرمود كه :

رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هر كه يك روز از رجب را روزه دارد البته از آن نهر بياشامد .

از حضرت صادق عليه السلام منقول است كه حضرت رسول صلى الله عليه و آله فرمود كه :

ماه رجب ماه استغفار امت من است پس در اين ماه بسيار طلب آمرزش كنيد كه خدا آمرزنده و مهربان است .

و رجب را أصب مى‏گويند زيرا :

رحمت خدا در اين ماه بر امت من بسيار ريخته مى‏شود پس بسيار بگوئيد أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَةَ.

ابن بابويه به سند معتبر از سالم روايت كرده است كه گفت:

رفتم بخدمت حضرت صادق عليه السلام در اواخر ماه رجب كه چند روز از آن مانده بود چون نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد فرمود كه :

آيا روزه گرفته‏اى در اين ماه ؟

گفتم نه و الله اى فرزند رسول خدا فرمود كه :

آنقدر ثواب از تو فوت شده است كه قدر آن را بغير خدا كسى نمى‏داند ،

به درستى كه اين ماهى است كه خدا آن را بر ماههاى ديگر فضيلت داده و حرمت آن را عظيم نموده و براى روزه داشتن آن گرامى داشتن را بر خود واجب گردانيده.

پس گفتم يا ابن رسول الله اگر در باقيمانده اين ماه روزه بدارم آيا به بعضى از ثواب روزه‏داران آن فايز مى‏گردم،

فرمود اى سالم هر كه يك روز از آخر اين ماه روزه بدارد خدا او را ايمن گرداند از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر ،

و هر كه دو روز از آخر اين ماه روزه دارد بر صراط به آسانى بگذرد ،

و هر كه سه روز از آخر اين ماه را روزه دارد ايمن گردد از ترس بزرگ روز قيامت و از شدتها و هولهاى آن روز و برات بيزارى از آتش جهنم به او عطا كنند.

و بدانكه از براى روزه ماه رجب فضيلت بسيار وارد شده است و روايت شده كه:

اگر شخص قادر بر آن نباشد ،

هر روز صد مرتبه اين تسبيحات را بخواند تا ثواب روزه آن را دريابد :

سُبْحَانَ الْإِلَهِ الْجَلِيلِ سُبْحَانَ مَنْ لا يَنْبَغِي التَّسْبِيحُ إِلا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلٌ