گروهي از پزشکان در انستيتوهاي ملي بهداشت در آمريکا دريافته‌اند که نوعي داروي التهاب مفاصل در درمان برگشت‌پذيري تب در کودکان تاثير مثبت دارد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين برگشت‌پذيري با عنوان سندرم تب دوره‌اي در کودکان شناخته شده است که مهمترين ويژگي‌هاي آن تکرار تب در هر ماه به همراه گلودرد و تورم غدد گلو و دهان است.

به گزارش پايگاه اينترنتي مدگورو، اين روش درماني به کمک نوعي داروي التهاب مفاصل براي معالجه اين سندرم در کودکان اميدوارکننده و کاربردي‌تر است چون بدون افزايش تعداد دفعات بروز تب، حملات نامناسب سيستم ايمني بدن را از بين مي‌برد.

اين بررسي‌ها روي داروي ضد آرتريت «آناکينرا» صورت گرفته است که مانع از پيوستن فاکتور interleukin-1 به گيرنده آن مي‌شود و در نتيجه مي‌تواند تاثير درماني داشته باشد.

به گزارش ايسنا، سندرم تب دوره‌اي ناشي از آنزيم «موالونات كيناز»، تب دوره‌اي موروثي است كه بيماران آن از حملات تكراري تب همراه با بثورات پوستي، تورم غدد لنفاوي گردن،‌ استفراغ، درد شكمي و اسهال شكايت دارند. گاهي در موارد نادر نوع شديد بيماري در زمان تولد ظاهر مي شود. بيماران مبتلا به اين نوع سندرم، دچار حملات شديد تب و نيز اختلال رشد و ضايعات عصبي مي‌شوند. اين سندرم بيماري نادري است كه در تمام دنيا در حدود 200 مورد آن گزارش شده است. بيشتر اين بيماران كه اغلب در اروپاي غربي به خصوص هلند و فرانسه ديده مي‌شود به نوع خفيف بيماري مبتلا بوده‌اند.

از طرف ديگر اين بيماري در بين كليه نژادها مشاهده شده است. دخترها و پسرها نيز به ميزان يکسان به اين بيماري مبتلا مي‌شوند. علايم آن غالبا در دوران كودكي اوليه و بيشتر اوقات در اولين سال زندگي شروع مي‌شود.

علايم اصلي اين بيماري وجود حملات تب به مدت سه تا هفت روز است كه هر دو تا دوازده هفته يك‌بار تكرار مي‌شود. حملات به طور ناگهاني شروع مي‌شوند و غالبا همراه با يك لرز تكان دهنده، سرما، رنگ پريدگي و حتي آبي شدن انگشتان دست و پا و لب و گاهي از اوقات تشنجهاي تب دار هستند. سردرد، درد شكمي، از بين رفتن اشتها و ضعف نيز از علائم شايع اين سندرم است. در بيشتر اين بيماران تهوع، استفراغ و يا اسهال نيز وجود دارد با اينكه هر يك از علايم بثورات پوستي، زخم‌هاي دردناك در دهان و مفاصل ديده مي‌شوند، اما چشمگيرترين علامت، تورم غدد لنفاوي در گردن يا ساير قسمت‌هاي بدن است.