-
مدیریت کل سایت
استخاره از دیدگاه روایات و احادیث
1- فضیل گوید: از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمودند: هیچ بنده مومنیاز خداوند عزوجل طلب خیر نمی کند(استخاره نمی گیرد) مگر آنکه خداوند متعالخیر او را به او می رساند اگرچه در آن چیزی قرار بگیرد که به خیال او خوبنیست.
توضیح آنکه : بعضی از مواقع انسان برای کاری استخاره می گیرد و بر خلافآنچه خیال می کند که خیر او در آن است جواب استخاره بد می آید در این صورتانسان باید بداند که خداوند خیر او را خواسته، چرا که بعضی از مواقع شر وضرری در کاری است که الان معلوم نیست و در آینده آن شر برای انسان نمایانمی شود و استخاره به آینده کار به طور کلی می نگرد اگر خوب باشد خوب میآید و اگر ضرری در آن کار برای انسان باشد، چه الان و چه در آینده بد میآید.
2- از امام صادق علیه السلام روایت شده که آن حضرت فرمودند: زمانی که مناستخاره می گیرم باکی ندارم که خوب بیاید و یا بد بیاید، و پدرم امام محمدباقرعلیه السلام چنان استخاره را به من یاد می داد که گویا سوره های قرآنرا به من یاد می دهد.
3- حمیدی که یکی از علمای بزرگ اهل تسنن است در کتاب خود به نام الجمع بینالصحیحین ( جمع بین دو کتاب صحیح مسلم و صحیح بخاری) در حدیثی که سلسلهسند آن نیز ذکر شده است، از جابر بن عبدالله انصاری ( صحابی بزرگ و مورداحترام شیعه و سنی) نقل می کند که گفت: همواره پیامبر به ما می آموخت کهدر تمام کارهای خود استخاره بگیریم و چنان به ما استخاره یاد می داد کهگویا سوره های قرآن را به ما یاد می دهد.
4- در کتاب فردوس الاخبار آمده است که: پیامبر اکرم(ص) به انس بن مالکفرمودند: ای انس وقتی که تصمیم بر کاری گرفتی پس حتما استخاره بگیر! و ازخدای خود طلب خیر کن! به این طریق که هفت مرتبه بگویی: استخیر الله برحمتهخیرة فی عافیه سپس نگاه کن ببین چه چیز به قلبت خطور می کند که آیا انجامبدهی یا نه که هرچه به قلبت خطور کرد خیر تو در همان می باشد.
5- از امام صادق(ع) روایت شده است که آن حضرت فرمودند: " خداوند عزوجل میگوید: همانا از شقاوت و بدبختی بنده مومن من آن است که کارهایش را انجاممی دهد ولی از من طلب خیر نمی کند.
6- شخصی گوید از حضرت علی علیه السلام پرسیدم که چه کسی نزد خدا بیشترمورد بغض قرار می گیرد؟ حضرت فرمودند: کسی که خداوند را متهم می سازد!راوی باتعجب می پرسد چگونه خداوند را کسی متهم می سازد؟ حضرت فرمودند: کسیکه استخاره می گیرد و از خداوند طلب خیر می کند و سپس خیر او در خلاف آنچهکه دلش می خواسته به او برسد به همین خاطر ناراحت می شود و غضب می کند پساین شخص خداوند را متهم ساخته است.(بحارالانوار مجلسی/71/247)
7- امام صادق علیه السلام فرمودند: کسی که برای انجام کاری یک بار استخارهکند و از خدا طلب خیر نماید خداوند حتما او را راهنمایی خواهد کرد.
8- از جمله وصایای پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به حضرت علی علیهالسلام است که : ای علی کسی که استخاره کند و از خدا طلب خیر نماید هرگزتیرش به سنگ نخواهد خورد و کسی که مشورت نماید هرگز پیشمان نخواهد شد.
کلمات کلیدی این موضوع