با سلام مجدد ,
1- با توجه به اينکه اون اتفاق در عالمي ديگر رخ داده بود و در عالم تکليف رخ نداده بود قانع شدم که حضرت آدم (ع) گناه نکرده بوده . ولي ابتدا اينکه من منظور از ارشادي را درست متوجه نشدم . فرق ارشادي و مولوي دقيقا چيست ؟ ميتوانيد يک مثال بزنيد ؟ در دنياي ما ( عالم تکليف ) هم فرمان ارشادي وجود دارد ؟ يا فرمان ارشادي فقط مال اون عالم بود ؟

2- من هم پست را کامل خواندم و هم نقل قول را عينا copy / paste کردم و نميدانم کجايش اشکال داشت ؟

, نوشته : << ثانيا اگر هم گناه کرده باشد چه ربطي به اين دارد که عيسي(ع) را به جاي او بکشند ؟؟؟ (خواهشا اينو جواب بديد و از اين شاخه به اون شاخه نپريد) >> .

بر فرض که طبق سوالتون حضرت آدم (ع) گناه کرده باشه , جواب اين است : ظاهرا ربطش در حکمت خداوند است !
همانطور که برخي چيزها و از جمله کشتن آن جوان بدست حضرت خضر ( ع) را به " حکمت و مصلحت " خدا نسبت ميدهيم ميتوانيم به همان سادگي مجازات عيسي (ع) در برابر گناه ديگري را به حکمت و مصلحت خدا نسبت دهيم و بگوييم حتما حکمتي داشته ! ( توجه کنيد منظور من فقط < حکمت الهي > است و نميخواهم آن جوان را با حضرت عيسي مقايسه کنم ) .

مورد ديگه اينکه شما فرموديد مجازات بايد متناسب با گناه باشد ؟ ولي مجازاتها را بستگي به نوع گناه , خود خدا تعيين ميکند و نه ما ! پس ما که انسان هستيم نميتوانيم بگوييم که آيا فلان مجازات متناسب با فلان جرم هست يا خير . خود خدا بهتر ميداند . حتما آن مجازات عادلانه و کاملا متناسب با جرم ( فرضي آدم ) بوده .

محمد علي, نوشته : << ضمنا بی پایه و اساس ترین نوع بحث ، قیاس در احکام است . بحث بر سر کفاره گناه آدم بود ، شما نماز قضا را مطرح می کنید ... چه ربطی دارد ؟؟؟ >>

ربطش واضحه ( در هر دو مورد يک نفر کوتاهي کرده و ديگري بايد پاسخگو باشد ) ولي چون مسئله قياس در احکام را آورديد حرفتان را قبول ميکنم و اين مورد را ادامه نميدهم .

البته جواب شما براي من خيلي سوال پيش آورد که اين سوالات زياد مربوط به اين تاپيک نميشه و در جاي ديگري مطرح ميکنم .