شکلاتهای ایرانی
از همان موقعی که آخرین مدهای لباس اروپا از شبکههای ماهوارهای ظرف چند ثانیه به مخاطبان ایرانی منتقل شد، مدهایی مثل رنگ برنزه هم نظر خیلی از مخاطبان را جلب کرد و حالا دیگر در خیلی از استخرهای خصوصی، سالنهای بدنسازی، آرایشگاهها و حتی خانههای شخصی، میشود دستگاه سولاریوم را دید. برنزه شدن هنوز در ایران یک مد فصلی است و با اینکه سولاریومها در تمام طول سال فعال هستند، اما تابستانها مشتریان بیشتری دارند. در کنار این دستگاهها، عدهای هستند که همچنان برنزه شدن طبیعی را ترجیح میدهند و در استخرهای روباز، همچنان میتوان طرفداران خورشید را دید که خودشان را زیر نور آن کباب میکنند. امیرعلی، 27 ساله، میگوید: «روغنهای مخصوص برنزه شدن خیلی گران است. من خودم کمی قهوه را با روغن زیتون مخلوط و استفاده میکنم.» خوب که دقت کنی، میبینی در بدن امیرعلی، آنجاهایی که دستش میرسد، قهوهایتر از بقیه بدنش است. بعضی از خانمها از حنا استفاده میکنند. آنها غیر از روغن بچه، از روغن زیتون و روغن کنجد هم استفاده میکنند. یکی از نجاتغریقهای یک استخر زنانه تعریف میکند که اوایل بهقدری این مسأله مد شده بود که عملاً بیرون استخر شلوغتر از داخل آب بود و هیچکس برای شناکردن نمیآمد. او از بیاطلاعی بیشتر این افراد تعریف میکند و میگوید: «خیلی از اینها اصلاً نمیدانند چطور باید حمام آفتاب بگیرند و همینطور 4 تا 5 ساعت زیر آفتاب میخوابند. بعضیها که بار اولشان است گاهی حالشان بد میشود، فشارشان میافتد و بیهوش میشوند.» سارا، یکی از این طرفداران برنزه شدن، از ماجرای سوختنش میگوید: «نمیدانستم باید دفعه اول یکربع زیر آفتاب بخوابم و تمام بدنم سوخت. نمیتوانستم پارچه لباس و بند کیف را روی بدنم تحمل کنم. با هزار زحمت به خانه رسیدم و باور نمیکنید که شب، کارم به بیمارستان کشید.» زیاد خوابیدن زیر نور آفتاب باعث تعریق بیش از حد و از دست رفتن مایع بدن میشود و به همین دلیل است که عدهای دچار افت فشار میشوند. سولاریوم البته این مشکلات را ندارد، اما جلساتش گرانتر است. هربار استفاده از دستگاه، بسته به موقعیت و تجهیزات سالن، از 5 هزار تا 45 هزار تومان متفاوت است و سولاریومهای ایستاده هم گرانترند. خوشبختانه هنوز قرصهای برنزه جای خود را در بازار ایران پیدا نکردهاند و فقط کرمهای برنزه وجود دارند که آنها هم به علت گران بودن طرفداران چندانی ندارند. اما حالا دیگر، تابلوهای سولاریوم را میشود در هر خیابانی دید.