چرا و چگونه دستگاه اندرویدی خود را روت کنیم ؟

44

 

آیا تا به حال وسوسه شده اید تا تلفن یا تبلت اندرویدی خود را روت کنید ؟ روت کردن فرآیندی است که باعث می شود دنیایی از قابلیت های جدید به روی شما باز شود اما این را هم در نظر داشته باشید که این کار ممکن است گوشی یا تبلت شما را از گارانتی خارج کند و یا حتی گوشی  یا تبلت شما را از کار بیندازد و تبدیل به یک تکه اجر شود. مهمترین چیزی که باید مراقب آن باشید این است که مطالعه دقیقی درباره چیزی که می خواهید انجام بدهید را داشته باشید قبل از شروع هر کاری بکنید. پس ابتدا اطمینان حاصل کنید که از اطلاعاتتان پشتیبانی گرفته اید سپس گام به گام از دستور العمل ها را دنبال کنید. البته سازندگان گوشی ها و تبلت های اندرویدی شما را ترغیب می کنند که دستگاه اندرویدی خودتان را روت نکنید حال اگر شما مطمئن هستید که روت کردن ریسکش کم هست و احساس می کنید با روت کردن مزایایی بیشتری بدست می آورید. پس ادامه این مقاله را بخوانید.

 

روت کردن چیست ؟

اگر شما به عنوان مدیر یک ماشین ویندوزی هستید شما دسترسی کاملی به کل سیستم عامل دارید و امکان انجام هر کاری را که دوست دارید امکانش هست. حال تصور کنید چه اتفاقی می افتد اگر شما دستگاه اندرویدی خود را روت کنید با روت کردن شما از شر هر محدودیتی که سازندگان دستگاه های اندرویدی برای شما ایجاد کرده اند آزاد می شوید. شما امکان اجرای برنامه های بیشتری را دارید ، شما می توانید دستگاهتان را به ورژن های بالاتر ارتقا دهید (منظور سیستم عامل) و به طور بالقوه ای میتوانید سرعت دسگاهتان را بالا ببرید. این پروسه شامل پشتیبان گیری از نرم افزار های جاری بر روی دستگاه و سپس فلش کردن یا به عبارتی نصب یک ROM سفارشی جدید است (تغییر ورژن اندروید).

چرا باید دستگاه اندرویدی خودتان را روت کنید ؟

یکی از انگیزه های اصلی برای روت کردن دستگاه اندرویتان خلاص شدن از دست نرم افزارهای اضافی است که به صورت عادی  امکان حذف آنها غیر ممکن است. شما قادر خواهید بود تا اتصال اینترنتی بی سیم خود را تنظیم کنید ، حتی اگر از قبل به صورت پیش فرض غیر فعال باشد. شما همچنین به کل سیستم فایل دسترسی خواهید داشت ، نصب برخی برنامه های خاص که نیاز به روت کردن دارد ، ROM های سفارشی را فلش کنید ( نسخه اندرویدی خود را تغییر بدهید ) و در کل ویژگی های زیادی را می توانید به گوشی و یا تبلت خود اضافه کنید.

شما با روت کردن قابلیت های شگفت انگیزی را خواهید داشت که به اندازه کافی قابل تامل خواهد بود تا دستگاه تان را روت کنید. برای مثال بعضی از اپلیکیشن ها به شما این اجازه را خواهند داد تا به صورت خودکار از همه اپ های موجودتان و همچنین همه داده هایتان پشتیبان بگیرید ، به طور کامل تمام آگهی های تبلیغاتی را مسدود کنید ، یک مسیر ایمن به اینترنت داشته باشید ، پردازنده تان را اورکلاک کنید و یا دستگاه تان را به عنوان به صورت یک مودم وایرلس در بیاورید.

چرا نباید دستگاه اندرویدی خودتان را روت کنید ؟

سه ایراد اساسی که با روت کردن دستگاه اندرویدی خودتان ممکن است با آن مواجه شوید عبارتند از :

گارانتی دستگاه شما لغو خواهد شد : بعضی از سازندگان روت کردن دستگاه اندرویدی را جزو موارد لغو گارانتی محسوب می کنند. البته قابل ذکر است که شما می توانید دستگاهتان را از روت در بیاورید. اگر شما مجبورید تا دستگاه تان را برای تعمیر به نماینده بفرستید خیلی ساده دستگاه تان را به ROM پشتیبان اصلی ( قبل از روت کردن باید از ROM دستگاه تان پشتیبان بگیرید ) فلش کنید و هیچکس نخواهد فهمید که شما دستگاه تان را روت کرده اید.

امکان از کار افتادن دستگاه : زمانی که شما دست به کار شده اید تا دستگاه تان را روت کنید یک احتمال کچک را نیز در نظر بگیرید شاید دستگاه تان از کار بیفتد. این بزرگترین ریسکی است که در مورد روت کردن امکانش هست. برای جلوگیری از این امکان تمام دستورالعمل ها را مو به مو دنبال کنید . مطمئن شوید که دستورالعمل های که دنبال می کنید برای دستگاه شماست. اگر شما مطالعه کافی و کاملی از نحوه روت کردن و همچنین بازخورد های که دیگران قبلا عمل روت کردن را برای همان دستگاه از مال شما را کرده ایند را توجه کنید امکان این که دستگاه تان از کار بیفتد صفر خواهد بود

ریسک ها امنیتی : روت کردن ممکن است منجر به بعضی ریسک ها امنیتی شود. بسته به این دارد که از چه سرویس و یا اپلیکیشنی بر روی دستگاه تان استفاده می کنید ، روت کردن سبب آسیب پذیری امنیتی خواهد شد برای مثال گوگل از دستگاه های که روت شده اند از دادن پشتیبانی سرویس گوگل والت امتناع می کند.

چطور دستگاه اندرویدتان را روت بکنید ؟

قبل از این که شروع به روت کردن دستگاه تان بکنید اطمینان داشته باشید که قبل یک مطالعه جزئی در مورد روت کردن دارید. بهترین مکان برای کسب این اطلاعات انجمن های هست که در مورد روت کردن ، راهنمای ها و ROM های سفارشی هست به دنبال سرنخ های در مورد دستگاه خودتان باشید مطمئن شوید که افراد دیگری قبلا بر روی دستگاهی که شما دارید عمل روت را انجام داده اند ، پیدا کرده اید.  مطمئن باشید ارزش جستجو و تحقیق و صرف زمان را برای یافتن بهترین متد برای دستگاه تان را خواهد داشت. اگر شما صاحب یکی از گوشی های گلکسی اس ۴ یا ال جی G2 یا سونی اکسپریا z و یا HTC One هستید با مراجعه به آموزش های هر کدام گوشی خودتان را روت کنید.

اخبار خودرو
حوادث